SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

09 d’abril 2007

UN PROGRAMA PER LA TERRA.


El 27 de maig de 2007 es celebraran eleccions autonòmiques en tretze de les comunitats autonòmiques de l’Estat espanyol. Les comunitats autònomes tenen àmplies competències en molts aspectes fonamentals per a assolir un futur sostenible per al nostre país.

Tenen, per exemple, competències exclusives en matèria ambiental i d’ordenació territorial, per la qual cosa la seua aplicació és fonamental per a aconseguir unes polítiques basades en el desenvolupament sostenible i aparcar la visió parcial i a curt termini que encara les governa en gran mesura.

L’amplitud de la crisi ambiental global, encapçalada per el cada vegada més perceptible canvi climàtic i l’esgotament dels recursos naturals, és de tal magnitud que requereix un canvi radical en les polítiques desenvolupades per totes les administracions i, molt especialment, pel seu alt grau de responsabilitat mediambiental, per les comunitats autònomes.

Aquestes eleccions suposen una gran oportunitat per a que tots els partits polítics es comprometen que les administracions autonòmiques donen un important canvi a les seues insostenibles polítiques. Per açò, les organitzacións ecologistes presenten aquest document.

Podeu llegir la proposta dels grups ecologistes d'àmbit estatal,
punxant aqui.