SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

27 d’octubre 2007

EN 2007 XIFRA RECORD DE PARELLES DE MILOCA.

Miloca (Neophron percnopterus)


La miloca (Neophron percnopterus) es va extingir en la dècada dels 70 del nostre territori


Augmenten les parelles reproductores al País Valencià on l'espècie es troba en expansió, al contrari que en la resta d'Espanya. La major població es troba a la província de Castelló amb 11 parelles reproductores. El País Valencià ha registrat una xifra rècord de parelles nidificants de miloca (Neophron percnopterus) aquest any.


Aquestes aus carronyeres van estar pràcticament extingides al País Valencià cap als anys 70. Des dels anys 90, la Conselleria de Medi Ambient realitza un seguiment exhaustiu de la reproducció d'aquesta espècie, el que ha permès constatar la recuperació, expansió i recolonització per part de la miloca (Neophron percnopterus) de Castelló i València.


La miloca (Neophron percnopterus) reapareix com nidificant al País Valencià en 1989, amb una parella a la província de Castelló. Des de llavors no ha deixat d'augmentar al contrari de la tendència detectada en la resta d'Espanya on es considera una espècie greument amenaçada. Pel que fa a la província de València, el passat any es va confirmar per primera vegada la reproducció d’una parella en els Serrans, i s'han tornat a reproduir aquest any.


En 2007 s'han reproduït un total de 12 parelles, però també s'han conegut noves cites d'altra parella en època reproductora en altra comarca valenciana, de confirmar-se la seva reproducció en el futur, quedaria demostrada la lenta però contínua expansió cap al sud i no seria estrany una futura colonització de les serres del nord d'Alacant.


Rafa Muñoz. (Basat en dades de la WEB de Conselleria de Medi Ambient).


Podeu ampliar informació sobre l'evolució de la miloca en el País Valencià, consultant els enllaços inferiors a dos articles dels nostres companys de la SVO Clara García Ripollés i Pascual López, experts en aquesta espècie.


LÓPEZ, P. & C. GARCÍA. Tamaño poblacional y parámetros reproductores del Alimoche Común (Neophron percnopterus) en la provincia de Castellón, Este de la Península Ibérica.

DUGASTELLA vol 4. any 2007.

El Alimoche se recupera en la Comunidad Valenciana. Clara García-Ripollés, Martí Surroca, Pascual López López y Juan Jiménez.

Quercus nº 255. Mayo de 2007.

.

Etiquetes de comentaris: , , , , , ,