SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

15 d’octubre 2007

JORNADES AL VOLTANT DE L'ESCATERET


CONVOCADES PEL PARC NATURAL DE LA SERRA GELADA.

Des del Parc Natural de la Serra Gelada i el seu entorn litoral tenim el plaer de convidar-los a la Jornada sobre el Escateret en el Parc Natural, que se celebrarà el pròxim dia 16 d'Octubre.

“El Paiño” o Escateret, petita au marina triada au de l'any 2007 per SEO/Birdlife, està íntimament lligat a la història i declaració del nostre parc al contar amb importants colònies en la Illa de Benidorm i illot de la Mitjana.

Aquesta jornada està enclavada dintre del conjunt d'activitats que des de l'oficina tècnica del Parc Natural estem realitzant per a celebrar aquesta elecció.

Tindrà lloc en la Casa del Fester (c/ La Biga,3) de Benidorm, a les 09:30 hores.



Foto de web de la Conselleria de Medi Ambient, de la pàgina del Parc Natural de la Serra Gelada.



La Serra Gelada acull una de les majors colònies d’escateret al Mediterrani


La Conselleria de Medi ambient estudia la població de l’Illot de Benidorm des de fa 15 anys



València (16-10-07).- El Parc Natural de la Serra Gelada alberga una de les majors poblacions reproductores d’escateret (Hydrobates pelagicus) de tot el mar Mediterrani, amb més de 600 parelles, segons ha assegurat hui el director d'aquest espai natural protegit, Eduardo Mínguez.


Mínguez ha fet aquestes declaracions amb motiu de la Jornada “L’Escatert al Parc Natural de la Serra Gelada. Tasques per a la seva conservació” que es va realitzar a la Casa del Fester de Benidorm. Aquesta jornada ha estat organitzada per la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, a través del propi Parc Natural, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm.


El director d'aquest Parc Natural ha explicat que aquesta espècie està definida com “vulnerable” pel catàleg Valencià de Fauna Amenaçada i com “d'interès especial”, segons el Catàleg Nacional. De fet, a la Comunitat Valenciana existeixen solament tres nuclis on l’escateret es reproduïx: al Parc Natural de les Illes Columbretes, a la Illa de Tabarca i a la Serra Gelada, concretament en l’Illot de Benidorm i en l’Illa Mitjana.


DOCUMENTS (pàgina WEB Conselleria de Medi Ambient):


¿Qué hacemos en el Parque por el Escateret? Eduardo Mínguez. Director PN Serra Gelada.
Accés al document.


Distribución en la Comunidad Valenciana. Irene Pérez. UMH
Acces al document.

¿Son suficientes 15 años en el seguimientode la Illa de Benidorm? Ana Sanz. IMEDEA-UMH
Accés al document.


Colaboración con el estudio del Paiño. , José Santamaria. SEO-Alicante i Blau.
Accés al document.




Etiquetes de comentaris: , , ,