SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

30 d’octubre 2008

LLIBRE: AUS AL PARC RIBALTA.

Els autors i el Regidor presentant el llibre.



23.10.08

El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló, Gonzalo Romero, va presentar el llibre “Aus al Parc de Ribalta” que ha promogut el consistori amb la finalitat de que la ciutadania puga conèixer les espècies d'ocells que podem torbar en aquest recinte. Escrit per Joan Castany i Xavi Barreda, membres del Grup Au d’Ornitologia, aquest treball és un exhaustiu recorregut per la biodiversitat d’aquest parc de Castelló.


Els autors després d'un perllongat estudi arriben a la conclusió que ens podem trobar, al llarg de l'any, fins a 46 espècies d'aus diferents. Romero va recordar que des del consistori estan duent endavant diverses iniciatives com, per exemple, la confecció de panells informatius al parc Meridià, altre paratge emblemàtic que es caracteritza per la riquesa ornitologica.


Joan Castany va comentar que el mètode utilitzat per al cens d'aquestes aus ha estat “l'Estació d'Escolta”, arribant a detectar un total de 8.957 exemplars. Sent els paseriformes el grup més abundant amb un total de 7.313 individus i que el període hivernal es el que presenta major quantitat i diversitat d'aus.


Font: Gregal Digital

Foto: Gregal Digital

Etiquetes de comentaris: , , , , ,