SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

26 de febrer 2009

PROJECTE PARDALS 2009

Rossinyol bord (Cettia cetti)


22.02.09

Vols col•laborar amb el projecte PARDALS2009?


El projecte pardals2009 no és altra cosa que un intent de recopilar totes aquelles expresions populars que tinguin relació amb les aus. Es a dir, noms locals, veus onomatopèiques dels ocells, dites i refranys, cançons (cobles, jotes, folies, etc..), contes i llegendes, endevinalles, acudits, embarbussaments i, en definitiva, qualsevol altra cosa que cregueu curiosa o digna de preservar de l'oblit.


Tots sabem que moltes d'aquestes manifestacions de la nostra cultura popular estan en greu perill d'extinció i, que si no fem res per tal d'evitar-ho, es perdran per sempre. Per això, estic treballant en la publicació d'un llibre, que tindrà com a títol: "Les aus en la veu del poble", on inclourem també les vostres aportacions (no oblideu de posar el nom i el poble on ho heu recollit).


No us preocupeu si ara mateix no podeu aportar res. És la primera reacció davant d'una proposta com aquesta. No és una tasca fàcil, però tots coneixem persones que estan, o han estat, en contacte amb la natura (pastors, pescadors, caçadors, etc...). Per això us faig la crida, perquè, si voleu formar part d'aquest projecte, amb temps, perseverancia i una mica de sort, segur que aconseguireu alguna petita dosi d'aquest gran tresor que és la nostra cultura popular.


Gràcies per la vostra atenció i, si voleu, reenvieu aquest missatge a qui cregueu que li pugui interessar.


Si vols col•laborar amb el llibre, posa't en contacte amb nosaltres al correu

pardals2009@ yahoo.es


Trobaràs informació més complerta en la web


Missatge original de Jacint Cerdà Moles. Portell, els Ports
Missatge de Víctor J. Hernández en el FORO SVO Aves
Foto de Josep Ventura, FONS FOTOGRÀFIC SVO.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , ,