SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

17 d’octubre 2009

BOTÀNIC: WILDLIFE PHOTOGRAPHER 2009



2.10.09.- Jardí Botànic, València.

Hui 1 d’octubre s’obri al públic del Jardí Botànic l’exposició Wildlife Photographer of the Year 2009, el premi de fotografia de natura més prestigiós del món, organitzat per el Museu d’Història Natural de Londres i la BBC Wildlife Magazine.

La història del concurs s’enceta el 1964, al qual es presenten 500 imatges. Tot i això, ningú no imaginava que, quaranta-cinc anys després, el certamen adquirís les dimensions actuals, amb més de 32.000 fotografies presentades des de 82 països diferents. Així, la qualitat de les imatges continua augmentat i cada vegada sorprèn més la sensibilitat i la tècnica dels fotògrafs.

Les diferents categories en les que es classifiquen els guardons són: el premi Wildlife Photographer of the Year, que és el principal, i la resta de premis dedicats al Planeta Terra i al naturalista Gerald Durrell. A banda, es troben les seccions forma i composició, aus, mamífers, altres animals, el món submarí, elogi de les plantes, natura en blanc i negre, retrats d’animals, la natura a les ciutats i els jardins, terres verges, animals al seu entorn i joves fotògrafs de la natura.

A més, està Jordi Chias, finalista a la secció Retrats d’Animals, amb la foto “cria curiosa”, d’un cetaci a les Illes Canàries, i Ramón Navarro, amb una Menció d’Honor a la secció Aus, amb una foto d’un puput a Sevilla anomenada “tornada amb provisions”. Per últim, cal sumar dos Mencions Especials més, la de Juan Manuel Hernández López amb “el vol del voltor”, i la de Nilo Merino Recalde, que se l’ha emportada a la secció Joves fotògrafs de natura entre 11 i 14 anys amb la foto “arbre en la boirina”.

Pel que fa al premis dedicats als més menuts, la guanyadora ha estat Cationa Parfitt del Regne Unit, que amb només 15 anys ha captat a Namíbia una fantàstica imatge en la que participen una girafa i un lleó.

L’exposició estarà des de l’1 d’octubre fins l’1 de novembre, a la Sala d’Exposicions del Jardí Botànic. L’entrada és gratuïta i l’horari: de dimarts a divendres de 10 a 14h i de 16 a 18h.

Missatge de Juan A. García Pertegaz al FORUM SVO Aus.

Etiquetes de comentaris: , ,