SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

07 de maig 2008

EXCURSIONS SVO

Dissabte 10 i diumenge 11 de maig:


“Darrere dels rapinyaires dels penya-segats del nord de Castelló”


àguila reial (Aquila chrysaetos)

Excursió guiada per Pascual López, membre de la SVO i biòleg que ha estudiat, entre altres, les rapinyaires de les serres de Castelló i gran coneixedor d'aquestes comarques.


Per als que isquen de València cap i casal i del sud del País Valencià el lloc de trobada serà l'avinguda de Tarongers (Politècnic), a l'altura de la primera parada del metro, al costat de la eixida a Puçol per la V-21, a les 7 del matí.


Per als acudeixen des de les comarques del nord quedarem a la gasolinera pasat Cabanes a les 8.30 hores.

Primer visitarem la zona pròxima al futur aeroport de Castelló que afectarà a diverses parelles nidificants d’arpellot cendrós (Circus pygargus) que podrem observar.


Després ens desplaçarem a La Tinença de Benifassà per visitar un lloc ple de rapinyaires dels penya-segats; voltors (Gyps fulvus), miloques (Neophron percnopterus), falcons pelegrins (Falco peregrinus), àguiles de panxa blanca (Aquila fasciata) i àguiles reials (Aquila chrysaetos).


A la vesprada realitzarem una desocupada en els magnífics boscos caducifolis de Vallibona de camí a Morella on soparem de calent i dormirem en un hostal o similar.


El diumenge ens acostarem entre Sorita del Maestrat i Forcall, allí recorrerem un tram del PR (Sender de petit recorregut) al costat del riu Bergantes, on podrem gaudir un dels millors boscos de ribera i un dels pocs rius que encara manté una bona població de llúdries (Lutra lutra). Dalt dels penya-segats seguirem observant rapinyaires.


Per la vesprada tornarem “cada ocell al seu niu”.

Inscripció i més informació:

Rafa Muñoz en svo_secretari@yahoo.es


Foto de Juan Carlos Ibáñez, FONS FOTOGRÀFIC SVO.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , ,