SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

28 de maig 2009

PROXIMES ACTIVITATS SVO

CONFERÈNCIES

Falcó de la reina (Falco eleonorae)


Dijous 21 de maig. “Seguiment via satèl•lit del Falcó de la reina (Falco eleonorae)

Impartida per Pascual López a FUNDAR (c/ Fontcalent, 1- València) a les 19:00h.
Pascual López és soci de la SVO i biòleg de l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de l'Universitat de València. Ens mostrarà els últims resultats del projecte de seguiment de falcó de la reina via satèl•lit emprès en l'any 2007 i actualment en ple desenvolupament, així com les rutes migratòries dels exemplars marcats en les colònies de les Illes Balears i de les Illes Columbretes (Castelló) fins a les casernes d'hivernada de l'espècie a Madagascar.


Flacies (Apus apus)


Divendres 29 de maig. “La peculiar avifauna urbana

Impartida per Pepe Greño a FUNDAR (c/ Fontcalent, 1- València) a les 19:00h.
Pepe Greño, biòleg i soci de la SVO, ha estudiat durant alguns anys les aus que es poden trobar a les ciutats, mitjançant l'observació directa, així com l’anellament científic d'aus que ha realitzat al Jardí Botànic de València. Pepe ens mostrarà els resultats i curiositats obtinguts en el anillamiento en aquest jardí emblemàtic i altres peculiaritats dels ocells urbans en general.

EXCURSIÓ



Dissabte 6 de juny: “El Barranc del Carraixet

Rafa Muñoz us guiarà per aquest sorprenent aiguamoll que aprofita els escassos metres finals del barranc del Carraixet i ens permet observar moltes espècies esquives des de la proximitat que donen els elevats camins de servei del tram final d'aquest barranc entre Almàssera i Alboraia. En aquesta època tindrem garantides l'observació de les nombrosos polls que ompliran el fons del barranc. Quedarem a les 7 del matí en l'estació de tramvia d'Alboraia, la següent a Palmaret. Caminant i en un recorregut de 2 escassos quilòmetres arribarem a la desembocadura al costat de Port Saplaya. Regressarem a mig dia a la mateixa estació. Per ampliar detalls i/o realitzar l’inscripció contacteu amb Rafa Muñoz:

svo_secretari@yahoo.es


CENS


Dissabte 27 de juny: “Cens de falcó de la reina a Talayuelas


Tradicional mostreig de la presència d'aquest falcónid marí en l'interior Peninsular, a la llacuna de Talayuelas, Conca. Coincidint amb la finalització del pas prenupcial i la dràstica reducció de preses en les seues colònies reproductores aquesta menuda rapaç viatgera s'endinsa en l'interior per a cercar els recursos trofics que han desaparegut en els seus territoris. Esperaran el començament del pas postnupcial per a traure avant els seus pollets. Açò ens permetrà observar-les en la llacuna al capvespre, gaudirem de les seues llances de caça sobre els insectes que abunden en eixes hores. Quedarem a les 18 h. a la mateixa llacuna de Talayuelas.
Per a més informació contacteu amb Rafa Muñoz;

svo_secretari@yahoo.es


Fotos FONS FOTOGRÀFIC SVO.

Etiquetes de comentaris: , , , , , , , , , ,