SVO CONSERVACIO I ACTIVITATS

Pàgina dedicada a la divulgació de les activitats de la Societat Valenciana d'Ornitologia i de la resta de grups amics. Notícies i convocatòries ecologistes del País Valencià i els problemes de conservació que patim.

31 de maig 2009

PREMSA: L'AJUNTAMENT DE LLIRIA VOL EL PARANY

Totestiu (Parus major) amb visc



L'Ajuntament de Llíria aprova

una moció del PP en defensa

de la pràctica del parany


divendres, 22 maig de 2009

P.P.


L'Ajuntament de Llíria va aprovar ahir una moció presentada pel Partit Popular en què se sol•licita a la Conselleria de Cultura la declaració de la caça del parany com un element de la cultura tradicional valenciana. Així mateix, s'insta a Les Corts a adequar de forma urgent la Llei en matèria de caça i en la que es regula la pràctica del parany per a la temporada 2009, d'acord amb els estudis científics aportats per APAVAL i els resultats obtinguts en els paranys científics autoritzats per la Conselleria en 2008.


De la mateixa manera, se sol•licita a la Conselleria de Medi Ambient la col•laboració amb APAVAL per a establir les estructures que faciliten la relació entre els distints caçadors de parany i fomentar la seua formació i qualificació obligatòria en aspectes ambientals i de protecció d'espècies.


L'alcalde de Llíria, Manuel Izquierdo, va defendre l'autorització de la pràctica del parany perquè “forma part de la cultura tradicional de la Comunitat Valenciana”, i va recordar que el municipi edetà “ha arribat a tindre un gran nombre d'aficionats a esta activitat”.


L'edil del PP va assegurar que “està bé que es regule esta pràctica, però no que es prohibisca. Cal exigir al caçador la selectivitat, assegurar la innocuïtat per mitjà de tècniques i productes adequats, i controlar la captura d'una quota màxima ajustada”.


Per tot això, Manuel Izquierdo va mostrar “el total suport del PP de Llíria a l'associació APAVAL perquè duga a terme totes les iniciatives possibles en defensa del parany, perquè este tipus de caça tradicional deixe de ser objecte de persecució”.



FOTO: FONS FOTOGRÀFIC SVO.

22.05.09


Aquesta és la actitud del PP a LLíria i a tot arreu, fer politica populista, que més dona que la gent case amb reclam il-legal, i que extermine tot el que caça, el més important és el vot! Lamentable! Pot algún aportar-me informació per poder penjar-la als foros de LLÍRIA DIGITAL o a la pàgina de l'Ajuntament de Llíria. A Llíria és practica un dels exterminis més cruels en nom d'una falsa tradició perquè tots casen amb reclam i no deixen mai viu res del que casen.


Missatge de Pep Portoles al FORUM SVO Aus.


Etiquetes de comentaris: , , , ,